Hitre novičke: BSXovi BMX kampi in ostale sveže

Kar nekaj sobot bo rezerviranih za napredne BMXarje in piljenje znanja. V svežih novičkah se najde kak koristen nasvet, video in obvestilo z ljubljanske proge.


BMX kampi 2020

BSX Racing Team pod taktirko Tilna Franka letos organizira kar šest kampov! Trije znajo biti še kako pomembni, saj bodo vedno organizirani teden dni pred pomembnimi tekmovanji:
– 8. februar, Rivignano (Italija).
– 21. marec, Maribor (teden dni pred evropskim pokalom, ki se začne v Veroni).
– 11. april, Ljubljana (teden dni pred prvo dirko pokala Alpe-Adria).
– 25. april, Maribor (14 dni pred dirko pokala Alpe-Adria).
– 30. maj, Ljubljana.
– 31. avgust, Maribor (dan po driki Alpe-Adria v Mühlnu)
Število mest na vsakem kampu je omejeno, zato pohiti s prijavo, vsaj za prvi dve izvedbi. Piši na tilen.frank@gmail.com.

Slovenskobistriški Kolopark

 je našel prostor tudi nartvslo.si/radiomaribor. Pohvalno! 

BMX park Ljubljana

Zaradi razmočene in izredno mehke podlage je prva linija BMX proge ob Linhartovi cestizačasno zaprta. Ostale tri linije so normalno prevozne, vendar vseeno vozi previdno in upoštevaj vremenske razmere.

Foto Miha Jakopič / KD Rajd

Postojna

Največji pumptrack, tisti pri vojašnici, je dobil servisno postajo. Sedaj lahko brez skrbi tudi kaj popraviš, ne da bi moral predčasno zapustiti trening ali zbavo.

Foto Dejan Gorenc

Poučno!

Izračun prenosov pri kolesih BMX. Ni vse odvisno le od prednjega in zadnjega verižnika. Tudi širina obročev in pnevmatik igra pomembno vlogo. Klik nausabmx.com

V Avstralijo

Connor Fileds, olimpijski zmagovalec iz Ria 2016, se z družbo odpravi na trening v Avstralijo. Tam se letos začne svetovni pokal v superkrosu.

Joris Daudet, James Palmet in Romain Mahieu tudi preizkušajo avstralski pesek. Večinoma so trenirali v Nerangu.