Hitre novičke: Brez verige in nastavljive gonilke

Rennen Design

Ena zanimiva rešitev za mlajše BMXarje. Pri Rennen Design so predstavili gonilko z nastavljivo dolžino. Ker je prav gonilka, seveda z verižnikom z ustreznim številom zob, eden najpomembnejših delov pri tovrstnih kolesih in je njena dolžina vedno pogojena z dolžino nog malega kolesarja, velja omeniti, da je le ta nastavljiva med 90 in 160 milimetri in se lahko daljša, oziroma krajša po 2,5 milimetra. rennendesigngroup.com

TC Bikecoaching

Corrado Toso, naš dobri znanec in BMX trener iz italijanskega Rivignana, pravi, da bomo skupaj lovili sanje tudi v 2020. 

Dirkanje v dvorani

Niek Kimmann in prijatelji so organizirali tekmovanje s kolesi brez verige na pokriti BMX / pump progi. Fantastično zimsko vzdušje in zdrava tekmovalnost.

Avstrijske proge

Tokrat predstavljamo štiri izmed petih avstrijskih prog, ki so dokaj hitro (časovno) dostopne tudi Slovencem.

Malce pred Gradcem se skoraj v “hribih” nahaja proga Baierdorf. Ta je bila kar nekajkrat gostiteljica finala serije Alpe-Adria, lani pa je po nekaj letih doživela tudi prenovo tretje in četrte linije. Ena lepših avstrijskih prog, vsaj v očeh tekmovalcev (bmx-baierdorf.at). 

Predmestje Dunaja oziroma manjše naselje Vösendorf je, vsaj kar se tiče avstrijskega BMX potenciala, glavna odskočna deska proti velikim BMX tekmovanjem. Zanimivo progo, ki ima zelo dolgo prvo ravnino, so prenovili lani in jo naredili, vsaj kar se tiče tretje linije, zelo selektivno. Pri urejanju proge in treningih svetuje avstrijski BMX as Hannes Slavik (bmx-voesendorf.at).

BMX Veitsch domuje nekaj deset kilometrov naprej od Gradca. Zanimiva proga, a ne dovoljuje večjih tekmovanj, saj ima samo šest startnih mest in ne osem, kot je v navadi. Dokaj kratka proga (250 metrov) pa vseeno lahko služi za odličen trening (bmx-veitsch.at).

Mühlen je od Celovca oddaljen kakšno uro vožnje. Proga leži nekoliko izven centra in je v uporabi vsaj osem mesecev na leto. Ne velja za zelo težko, le prvi skok je kar strm in nevaren, vsaj za mlajše kategorije. V Mühlnu deluje tudi vodstvo regionalnega pokala Alpe-Adria BMX (bmx-muehlen.com).

Kot zadnja in nam resnično zelo oddaljena pa je proga v Bludenzu. Bludenz je že skoraj na meji z Lihtenštajnom, proga pa ima kar dolgo brado, saj njeni začetki segajo že v leto 1985 (bmx-bludenz.at).

Srečno 2020

UCI BMX Supercross želi vsem BMXarjem obilo sreče v sezoni, ki prihaja.