B4X pokal Slovenije in druga dirka v Ravnah pri Šoštanju

… na zanimivi progi in v lepem vremenu. Tudi s Filipom Flisarjem in odličnimi slovenskimi BMX tekmovalci.


Po dveh izvedbah v mokrem in blatnemtokrat v sončnem in suhem vremenu. Na domači progi Urbana Rotnika, daleč stran od mestnega vrveža in v senci gozda. Proga in prizorišče sta stalnica pokala, prav tako člani KD Lignit, ki so dobro poskrbeli za pripravo in organizacijo. Nekaj manj udeležencev kot na prvi dirki v Ajdovščini, a dobro vzdušje in solidna konkurenca v skoraj vseh kategorijah. V kategoriji elite je nastopil tudi Filip Flisar.

Tokrat se je kot nov pokrovitelj pokala predstavill tudi Hyundai Slovenija, ki je prispeval nekaj nagrad, hkrati pa na ogled postavil vozilo Ioniq PlugIn Hybrid.

Najhitrejši v kvalifikacijah

Kot je v navadi, se tekmovalci najprej pomerijo s štoparico, nato se tekmovanje nadaljuje v boju dvojic na izpadanje, vse do velikega finala.
 U7 – Lia Čebron s časom 41,09 
– U9 – Vito Plahuta s časom 32,25 
– U11 – Jakob Praček s časom 29,16 
– U13 – Luka Supić s časom 27,9 
– U15 – Nejc Heric s časom 28,65 
– U19 – Gaj Gorza s časom 26,22 
– elite – Luka Bolha s časom 22,97 
– ženske – Nina Fridau s časom 35,21

Finalni obračuni

V kategoriji U7 sta se spopadla Lia in Enej Čebron. Hitrejša je bila Lia in si tako zagotovila najvišjo stopničko. V kategoriji U9 sta se za tretje mesto pomerila Tim Tašler in Vito Plahuta, hitrejši je bil Vito. Za prvo mesto sta se borila Mila Lampič in Ožbej Golja, na koncu je slavila Lampičeva.

V kategoriji U11 je mali finale potekal med Injo Klauž in Renejem Gaborjem. Tretje mesto je na koncu osvojil Rene. V velikem finalu sta nastopil Jaka Supić in Jakob Praček. Na koncu je zmago osvojil Jakob.

Vroče in napeto je bilo tudi v kategoriji U13. V malem finalu med Maijem Pokleko in Luko Kolaričem je bil spretnejši Mai, v velikem finalu pa je bil Val Trinle Lampič hitrejši od Luka Supića. Kategorija U15 je postregla z dvobojem med Nejcem Hericem in Žakom Novakom. Hitrejši je bil Nejc Heric.

Ker je bil Gaj Gorza v kategoriji U19 osamljen jezdec, so to kategorijo združili s kategorijo elite. V malem finalu je moral Janez Turk priznati poraz proti Luku Bolhi, v velikem finalu pa sta se pomerila Gaj Gorza in Filip Flisar. Na koncu je zmago slavil bradati mož Filip. V ženski kategoriji sta se pomerili Nina Fridau in Janja Gabor. Spretnejša je bila Nina.

Naslednja dirka pokala bo 29. junija v Šempetru pri Gorici, vse informacije najdeš na spletni strani b4x.siFotogalerija te čaka na facebook strani B4X pokal Slovenije.